Menu

 
Gotowanie dla naszych gości zaczynamy od wczesnych godzin przedpołudniowych.
 
W naszym menu goszczą przystawki, dania główne, pyszne zupy i oczywiście desery.
 
 
 

ŚNIADANIE WYTRAWNE

 

Motulenos – 2 jajka sadzone/czarna fasola/kurczak/zielony groszek/tortila/sos pomidorowy/ser feta

25 PLN

Brioszka/jajko w koszulce/feta ze szpinakiem/sos holenderski z papryczką ancho

29 PLN

Croque madame na żytnim chlebie/szynka/ser edam/sos beszamelowy

20 PLN

Croque mesieur na żytnim chlebie/szynka/ser edam/sadzone jajko/sos beszamelowy

24 PLN

Omlet z warzywami (cukinia/czerwona papryka/cebula) pieczywo żytnie (z serem 17 zł) + pieczywo

15 PLN

Kanapka na ciepło z szynką/humus z awokado/ser/szpinak/pomidorki cherry/pieczona cebulka/sos holenderski

31 PLN

ŚNIADANIE NA SŁODKO

Pudding chia na mleku kokosowym/owoce/miód/prażone płatki migdałów/prażone nasiona dyni/słonecznik

18 PLN

Gofry z owocami/krem z białej czekolady/twarożek z cynamonem

22 PLN

Naleśniki z twarogiem i sosem malinowym

22 PLN

Kosz pieczywa ( chleb żytni na zakwasie/chleb pszenny/brioszka/croissant/drożdżówka z jabłkiem)

27 PLN

Dodatki do pieczywa:

krem czekoladowy 3,5 PLN

konfitura z owoców leśnych z chilli 2,5 PLN

dżem morelowy 2,5 PLN

masło orzechowe z nerkowcami 3,5 PLN

masło 2,0 PLN

 

Napoje:

kawa/herbata/kakao

świeżo wyciskane soki (pomarańcza/grejpfrut/mieszany)

smoothie (2 smaki)

mimoza

PRZYSTAWKI

Brioszka/bakłażan w tempurze/jarmuż/kalarepa/ogórek/szalotka/chili masło

28 PLN

Sałatka z kozim serem/pistacje/morela/tapioka/sałaty/sos malinowy

32 PLN

Ceviche z krewetek/ogórek/awokado/kolendra/czarny sos/czerwony sos

45 PLN

Carpaccio z tuńczyka/sałatka sun-tun (sos rybny, tamaryndowiec, orzeszki ziemne)

47 PLN

Tatar z polędw. woł/mini kukurydza/por/oscypek/chili oliwa/cebulowy mayo

52 PLN

Długodojrzew. szynki Aksameet/chutney/chleb żytni

120g/180g

49/59 PLN

Sery rzemieślnicze/chutney owocowy/chleb żytni

120g/180g

58/68 PLN

ZUPY

Chłodnik z aloesu/rabarbar/fenkuł/miąższ z aloesu/bazylia tajska

26 PLN

Zupa cebulowa na bulionie wołowym/mięso wołowe/grzanka /ser pecorino
31 PLN

DANIA GŁÓWNE

Pieczony kalafior/oliwa chili/białe mole(seler,pietruszka)orzeszki arachidowe

38 PLN

Papardelle/sos pistacjowy/pecorino/szparagi/szynka coppa
48 PLN

Kurczak/shitake/oliwa truflowa/cykoria/puree topinambur/miód/estragon
58PLN

Polędwiczka wp/mini marchew/szpinak/sos pekiński/seler-gruszka puree
58 PLN

Krewetki/ozór woł./puree ziem.-huitlacoche/f. szparagowa/demi glace whisky

86 PLN

Jesiotr confitowany w maśle/piana z czarnej fasoli/dziki brokuł/biały sos curry

98 PLN

MENU STEKI

Stek wp. z długodojrzewającego schabu TOMAHAWK 320 g
57 PLN

Stek z polędwicy wołowej /220g
119 PLN

Stek New York/ rostbef b/k / Black Angus sezonowany na mokro min. 21 dni  ARGENTYNA / 330 g
145 PLN

Stek Rib Eye /antrykot/ Black Angus/Argentyna/sez.na mokro 6-9 tyg. 330 g
149 PLN

Do każdego steka podajemy sos demi glace/masło chimichuri

DODATKI DO STEKÓW:

– ziemniaki z ogniska/150g 6 PLN

– kalafior palony/150 g 7 PLN

– frytki stekowe/150 g 9 PLN

– gratin z batatów/sos sojowy/sezam/ 130 g 14 PLN

– sałata rzymska/pomidorki koktajlowe/parmezan/grzanki 15 PLN

– kukurydza/masło chili/pecorino ser/szczypiorek
17 PLN

DESERY

Pierożki z wiśniami/sorbet z hibiskusa/owoce sezonowe/kwiaty hibiskusa

21 PLN

Ziołowy sorbet/jęczmień/lubczyk/mięta/syrop cynamonowy/crumble

21 PLN

Restauracja zastrzega sobie prawo do zmiany niektórych składników w związku z ich dostępnością.
Jeżeli mają Państwo jakiekolwiek alergie pokarmowe lub specjalne wymagania dietetyczne, prosimy poinformować obsługę przed złożeniem zamówienia.
Wszystkie ceny zawierają podatek VAT.
Z uwagi na wykorzystanie świeżych produktów oraz techniki kulinarne, czas oczekiwania na wybrane potrawy może być dłuższy niż 30 minut.

Godziny otwarcia

Wtorek – piątek
17:00 – 22:00

( ostatnie zamówienie można złożyć do godz. 21.30 )

 

Sobota

10:00 – 13:00 (śniadania)

14:00 – 22:00 (serwis a la carte)

( ostatnie zamówienie można złożyć do godz. 21.30 )

Niedziela

10:00 – 13:00 (śniadania)

14:00 – 20:00 (serwis a la carte)

( ostatnie zamówienie można złożyć do godz. 21.30 )

Kontakt z nami

 

Telefon:

Email:

info@aksameet.pl

Adres

ul. Krakowska 180

Dawna Pralnia Loft Design

52-015 Wrocław

 

 

Kameralne miejsce spotkań

AksaMeet może stać się też kameralnym „ VIP –room’em” (mieszczącym do trzydziestu osób) z pięknie wyściełanymi krzesłami, ręcznie robionymi lampami oraz otwartą kuchnią dającymi poczucie luksusu podczas wyjątkowych eventów.

Idealne na małe wesela, rodzinne uroczystości czy imprezy firmowe, które pozostaną niezapomniane ze względu na specjalnie zaprojektowane przez Chefa menu (z uwzględnieniem wszelkich preferencji i wymagań dietetycznych), wine and spirits pairing oraz wyjątkową obsługę.
Nasz Manager chętnie skontaktuje się z Państwem przed eventem, aby omówić wszelkie szczegóły na dany dzień.

 

Rezerwacja

 

W przypadku rezerwacji na wyłączność lub jakichkolwiek pytań prosimy o kontakt telefoniczny.

 

Kontynuując korzystanie ze strony, zgadzasz się na użycie plików cookie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close