Menu
ŚNIADANIE WYTRAWNE
Motulenos – 2 jajka sadzone/czarna fasola/kurczak/zielony groszek/tortila/sos pomidorowy/ser feta
25 PLN
Brioszka/jajko w koszulce/feta ze szpinakiem/sos holenderski z papryczką ancho
29 PLN
Croque madame na żytnim chlebie/szynka/ser edam/sos beszamelowy
20 PLN
Croque mesieur na żytnim chlebie/szynka/ser edam/sadzone jajko/sos beszamelowy
24 PLN
Omlet z warzywami (cukinia/czerwona papryka/cebula) pieczywo żytnie (z serem 17 zł) + pieczywo
15 PLN
Kanapka na ciepło z szynką/humus z awokado/ser/szpinak/pomidorki cherry/pieczona cebulka/sos holenderski
31 PLN
ŚNIADANIE NA SŁODKO
18 PLN
Gofry z owocami/krem z białej czekolady/twarożek z cynamonem
22 PLN
Naleśniki z twarogiem i sosem malinowym
22 PLN
Kosz pieczywa ( chleb żytni na zakwasie/chleb pszenny/brioszka/croissant/drożdżówka z jabłkiem)
27 PLN
Dodatki do pieczywa:
krem czekoladowy 3,5 PLN
konfitura z owoców leśnych z chilli 2,5 PLN
dżem morelowy 2,5 PLN
masło orzechowe z nerkowcami 3,5 PLN
masło 2,0 PLN
Napoje:
kawa/herbata/kakao
świeżo wyciskane soki (pomarańcza/grejpfrut/mieszany)
smoothie (2 smaki)
mimoza
PRZYSTAWKI
Brioszka/bakłażan w tempurze/jarmuż/kalarepa/ogórek/szalotka/chili masło
28 PLN
Sałatka z kozim serem/pistacje/morela/tapioka/sałaty/sos malinowy
32 PLN
Ceviche z krewetek/ogórek/awokado/kolendra/czarny sos/czerwony sos
45 PLN
Carpaccio z tuńczyka/sałatka sun-tun (sos rybny, tamaryndowiec, orzeszki ziemne)
47 PLN
Tatar z polędw. woł/mini kukurydza/por/oscypek/chili oliwa/cebulowy mayo
52 PLN
Długodojrzew. szynki Aksameet/chutney/chleb żytni
120g/180g
49/59 PLN
Sery rzemieślnicze/chutney owocowy/chleb żytni
120g/180g
58/68 PLN
ZUPY
Chłodnik z aloesu/rabarbar/fenkuł/miąższ z aloesu/bazylia tajska
26 PLN
Zupa cebulowa na bulionie wołowym/mięso wołowe/grzanka /ser pecorino
31 PLN
DANIA GŁÓWNE
Pieczony kalafior/oliwa chili/białe mole(seler,pietruszka)orzeszki arachidowe
38 PLN
Papardelle/sos pistacjowy/pecorino/szparagi/szynka coppa
48 PLN
Kurczak/shitake/oliwa truflowa/cykoria/puree topinambur/miód/estragon
58PLN
Polędwiczka wp/mini marchew/szpinak/sos pekiński/seler-gruszka puree
58 PLN
Krewetki/ozór woł./puree ziem.-huitlacoche/f. szparagowa/demi glace whisky
86 PLN
Jesiotr confitowany w maśle/piana z czarnej fasoli/dziki brokuł/biały sos curry
98 PLN
MENU STEKI
Stek wp. z długodojrzewającego schabu TOMAHAWK 320 g
57 PLN
Stek z polędwicy wołowej /220g
119 PLN
Stek New York/ rostbef b/k / Black Angus sezonowany na mokro min. 21 dni ARGENTYNA / 330 g
145 PLN
Stek Rib Eye /antrykot/ Black Angus/Argentyna/sez.na mokro 6-9 tyg. 330 g
149 PLN
Do każdego steka podajemy sos demi glace/masło chimichuri
DODATKI DO STEKÓW:
– ziemniaki z ogniska/150g 6 PLN
– kalafior palony/150 g 7 PLN
– frytki stekowe/150 g 9 PLN
– gratin z batatów/sos sojowy/sezam/ 130 g 14 PLN
– sałata rzymska/pomidorki koktajlowe/parmezan/grzanki 15 PLN
– kukurydza/masło chili/pecorino ser/szczypiorek
17 PLN
DESERY
Pierożki z wiśniami/sorbet z hibiskusa/owoce sezonowe/kwiaty hibiskusa
21 PLN
Ziołowy sorbet/jęczmień/lubczyk/mięta/syrop cynamonowy/crumble
21 PLN
Restauracja zastrzega sobie prawo do zmiany niektórych składników w związku z ich dostępnością.
Jeżeli mają Państwo jakiekolwiek alergie pokarmowe lub specjalne wymagania dietetyczne, prosimy poinformować obsługę przed złożeniem zamówienia.
Wszystkie ceny zawierają podatek VAT.
Z uwagi na wykorzystanie świeżych produktów oraz techniki kulinarne, czas oczekiwania na wybrane potrawy może być dłuższy niż 30 minut.
Godziny otwarcia
Wtorek – piątek
17:00 – 22:00
Sobota
10:00 – 13:00 (śniadania)
14:00 – 22:00 (serwis a la carte)
Niedziela
10:00 – 13:00 (śniadania)
14:00 – 20:00 (serwis a la carte)
Kontakt z nami
Telefon:
Adres
ul. Krakowska 180
52-015 Wrocław
Kameralne miejsce spotkań
AksaMeet może stać się też kameralnym „ VIP –room’em” (mieszczącym do trzydziestu osób) z pięknie wyściełanymi krzesłami, ręcznie robionymi lampami oraz otwartą kuchnią dającymi poczucie luksusu podczas wyjątkowych eventów.
Idealne na małe wesela, rodzinne uroczystości czy imprezy firmowe, które pozostaną niezapomniane ze względu na specjalnie zaprojektowane przez Chefa menu (z uwzględnieniem wszelkich preferencji i wymagań dietetycznych), wine and spirits pairing oraz wyjątkową obsługę.
Nasz Manager chętnie skontaktuje się z Państwem przed eventem, aby omówić wszelkie szczegóły na dany dzień.
Rezerwacja
W przypadku rezerwacji na wyłączność lub jakichkolwiek pytań prosimy o kontakt telefoniczny.