Menu

 
Gotowanie dla naszych gości zaczynamy od wczesnych godzin przedpołudniowych.
 
W naszym menu goszczą przystawki, dania główne, pyszne zupy i oczywiście desery.
 
 
 

PRZYSTAWKI

 

Sałatka z bobem/kolorowa fasola/agrest/sałata/winegret balsamiczny

24 PLN

 

Hummus/dziki brokuł/fasolka szparagowa/nerkowce/ogórek małosolny

28 PLN

Arepa/karczek dzika/awokado/mango/ser śmietanowy/kolendra

30 PLN

Tiradito z okonia morsk./mango/awokado/diakon/truskawki/kolendra/kukurydza

33 PLN

Tatar z polędwicy wołowej/majo. miechunka/grzyby shimeji/oliwa czosnk./pikl.ceb.

48 PLN

Długodojrzew. wędliny Aksameet/chutney gruszka/chleb żytni

120g/180g

29/39 PLN

Sery rzemieślnicze/chutney gruszka/chleb żytni

120g/180g

39/49 PLN

ZUPY

Chłodnik z żółtej marchewki/musztardowiec/kwiat kopru/grejpfrut/pomarańcza

20 PLN            

 
Krem z żółtej cukinii/oliwa chili/musztardowiec/skórka pomarańczy
 
25 PLN

DANIA GŁÓWNE

 
Makaron Soba/krokiet z kalafiora/orzeszki pini/pikantny cytrusowy sos miso
   
35 PLN
  
 
Gnocchi/szparagi/czerwona cebula/trufla/sos kukurydziano-szparagowy
   
48 PLN
  
 
Pstrąg łososiowy/sos z jarmużu i dyni/marchewki karmelizowane w bulionie woł.
   
52 PLN
  
 
Szponder woł./purre pietruszka-orzech lask./kiszona kalarepa/sos z papryki pasila
   
58 PLN
  

Pierś z kaczki/sos mole/sezam/dziki brokuł

72 PLN

 

Ośmiornica/risotto z trawą cytr./oliwa chilli/chips z tapioki z wędzoną papryką

115 PLN

 

MENU STEKI

  
Stek z polędwicy wołowej (220 g)
   
95 PLN
  
 
Stek New York/rostbef b/k/ Black Angus, sezonowany na mokro min. 21 dni ARGENTYNA/330g
 
130 PLN
  
 
Stek Rib Eye/antrykot/Black Angus/Argentyna/sez. na mokro 6-9tyg.
330g
 
135 PLN
  
 
Do każdego steka podajemy sos demi glace/masło chimichuri
  

DODATKI DO STEKÓW:

– ziemniaki z ogniska/150g 6 PLN

– kalafior palony/150 g 7 PLN

– frytki stekowe/150 g 9 PLN

– szpinak zapiekany z serem i bakłażanem  12 PLN

-fasolka szparagowa/100g 9 PLN

– sałatka Cesar z parmezanem / pom. koktajlowe 15 PLN

DESERY

Tartaletka/krem z białej czekolady i rabarbaru/krem pistacje/żel truskawka

20 PLN

Sorbet z ogórka/melon/zielony groszek/agrest/kolendra/syrop lawendowy

20 PLN

Restauracja zastrzega sobie prawo do zmiany niektórych składników w związku z ich dostępnością.
Jeżeli mają Państwo jakiekolwiek alergie pokarmowe lub specjalne wymagania dietetyczne, prosimy poinformować obsługę przed złożeniem zamówienia.
Wszystkie ceny zawierają podatek VAT.
Z uwagi na wykorzystanie świeżych produktów oraz techniki kulinarne, czas oczekiwania na wybrane potrawy może być dłuższy niż 30 minut.

Godziny otwarcia

Wtorek – piątek
16:00 – 22:00

( ostatnie zamówienie można złożyć do godz. 21.30 )

 

Sobota
14:00 – 22:00

( ostatnie zamówienie można złożyć do godz. 21.30 )

Niedziela

14:00 – 20:00

( ostatnie zamówienie można złożyć do godz. 19.30 )

Kontakt z nami

 

Telefon:

Email:

info@aksameet.pl

Adres

ul. Krakowska 180

Dawna Pralnia Loft Design

52-015 Wrocław

 

 

Kameralne miejsce spotkań

AksaMeet może stać się też kameralnym „ VIP –room’em” (mieszczącym do trzydziestu osób) z pięknie wyściełanymi krzesłami, ręcznie robionymi lampami oraz otwartą kuchnią dającymi poczucie luksusu podczas wyjątkowych eventów.

Idealne na małe wesela, rodzinne uroczystości czy imprezy firmowe, które pozostaną niezapomniane ze względu na specjalnie zaprojektowane przez Chefa menu (z uwzględnieniem wszelkich preferencji i wymagań dietetycznych), wine and spirits pairing oraz wyjątkową obsługę.
Nasz Manager chętnie skontaktuje się z Państwem przed eventem, aby omówić wszelkie szczegóły na dany dzień.

 

Rezerwacja

 

W przypadku rezerwacji na wyłączność lub jakichkolwiek pytań prosimy o kontakt telefoniczny.

 

Kontynuując korzystanie ze strony, zgadzasz się na użycie plików cookie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close