Menu

 
Gotowanie dla naszych gości zaczynamy od wczesnych godzin przedpołudniowych.
 
W naszym menu goszczą przystawki, dania główne, pyszne zupy i oczywiście desery.
 
 
 

PRZYSTAWKI

    

Grzanka z żyt. chleba/sardynki/pasta z piecz. papryki i bakłażana/gazpacho

23 PLN

 

Sałatka z pieczonych kolorowych buraków/cukinia/cykoria/prażona dynia

24 PLN

Ceviche/okoń morski/czerwona cebula/porzeczka/chili/chips tortila

28 PLN

Tatar z polędwicy wołowej/trufla/majonez truflowy/żółtko

36 PLN

Długodojrzew. wędliny Aksameet/chutney gruszka/chleb żytni 

120g/180g

29/39 PLN

Sery rzemieślnicze/chutney gruszka/chleb żytni

120g/180g

39/49 PLN

ZUPY

Krem z kukurydzy/popcorn kukurydza/puder ziołowy/czerwona oliwa/jeżyna

          23 PLN            

 
Chłodnik litewski/jajko przepiórcze/galaretka z ogórka kiszonego/langustynka
 
25 PLN

DANIA GŁÓWNE

 
Tagliatelle (wyrób własny)/ mascarpone/bób/oliwa/chili/parmezan/trufla
   
39 PLN
  
 
Żebra w glazurze morelowej/cukinia faszerowana pęczakiem/pieczona morela
   
43 PLN
  
 
Stek z kalmara/ziemniak/słonina/zielony sos z kolendrą i octem/szczypior 
 
45 PLN
  

Pierś z eko kaczki/puree miso morela/pak choi/marchew/chips polenta

57 PLN

 

Stek z tuńczyka/młody ziemniak/fasolka szparagowa/langustynka/sos bisque

95 PLN

 

MENU STEKI

  
Stek z polędwicy wołowej (220 g)
   
75 PLN
  
 
Stek z antrykotu Black Angus, sezonowany na mokro
(350 g)
82 PLN
  
 
Stek z antrykotu Cote de boeuf z/k, sezonowany na sucho, min. 30 dni (370 g)
85 PLN
  
 
Do każdego steka podajemy sos demi glace/masło chimichuri
  

DODATKI DO STEKÓW:

– ziemniaki z ogniska / 150g 6 PLN

– kalafior palony / 150 g 7 PLN

– frytki stekowe / 150 g 9 PLN

– cukinia faszerowana kaszą pęczak 9 PLN

-fasolka szparagowa/100g 9 PLN

– sałatka Cesar z parmezanem / pom. koktajlowe 15 PLN

DESERY

Beza Pavlowa/sos lawendowy/owoce/limonka

20 PLN

Kruche ciastko/krem orzechowy/krem sezamowy/owoce leśne

23 PLN

Restauracja zastrzega sobie prawo do zmiany niektórych składników w związku z ich dostępnością.
Jeżeli mają Państwo jakiekolwiek alergie pokarmowe lub specjalne wymagania dietetyczne, prosimy poinformować obsługę przed złożeniem zamówienia.
Wszystkie ceny zawierają podatek VAT.
Z uwagi na wykorzystanie świeżych produktów oraz techniki kulinarne, czas oczekiwania na wybrane potrawy może być dłuższy niż 30 minut.

Godziny otwarcia

Wtorek – piątek
16:00 – 22:00

( ostatnie zamówienie można złożyć do godz. 21.30 )

 

Sobota
14:00 – 22:00

( ostatnie zamówienie można złożyć do godz. 21.30 )

Niedziela

14:00 – 20:00

( ostatnie zamówienie można złożyć do godz. 19.30 )

Kontakt z nami

 

Telefon:

Email:

info@aksameet.pl

Adres

ul. Krakowska 180

Dawna Pralnia Loft Design

52-015 Wrocław

 

 

Kameralne miejsce spotkań

AksaMeet może stać się też kameralnym „ VIP –room’em” (mieszczącym do trzydziestu osób) z pięknie wyściełanymi krzesłami, ręcznie robionymi lampami oraz otwartą kuchnią dającymi poczucie luksusu podczas wyjątkowych eventów.

Idealne na małe wesela, rodzinne uroczystości czy imprezy firmowe, które pozostaną niezapomniane ze względu na specjalnie zaprojektowane przez Chefa menu (z uwzględnieniem wszelkich preferencji i wymagań dietetycznych), wine and spirits pairing oraz wyjątkową obsługę.
Nasz Manager chętnie skontaktuje się z Państwem przed eventem, aby omówić wszelkie szczegóły na dany dzień.

 

Rezerwacja

 

W przypadku rezerwacji na wyłączność lub jakichkolwiek pytań prosimy o kontakt telefoniczny.

 

Kontynuując korzystanie ze strony, zgadzasz się na użycie plików cookie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close