Menu

 
Gotowanie dla naszych gości zaczynamy od wczesnych godzin przedpołudniowych.
 
W naszym menu goszczą przystawki, dania główne, pyszne zupy i oczywiście desery.
 
 
 

PRZYSTAWKI

 

Sałatka z pieczonych kolorowych buraków/cukinia/cykoria/prażona dynia

24 PLN

 

Ostryga (2 szt.) cytryna/dressing dynia-pigwa-wanilia

26 PLN

Ceviche/okoń morski/czerwona cebula/porzeczka/chili/chips tortila

28 PLN

Tatar z polędwicy wołowej/trufla/majonez truflowy/żółtko/piklowany borowik

38 PLN

Długodojrzew. wędliny Aksameet/chutney gruszka/chleb żytni

120g/180g

29/39 PLN

Sery rzemieślnicze/chutney gruszka/chleb żytni

120g/180g

39/49 PLN

ZUPY

Krem z kukurydzy/popcorn kukurydza/puder ziołowy/czerwona oliwa/jeżyna

23 PLN            

 
Bulion grzybowy/cannelloni z grzybami/marchewka/trybula
 
25 PLN

DANIA GŁÓWNE

 
Szkockie jajko w kaszance/salsa jabł-gorczyca/purre grzyb./sos holenderski/trufla
   
35 PLN
  
 
Gnocchi/podgrzybek/młody orzech laskowy/sos grzybowy/parmezan/owoce
   
41 PLN
  
 
Policzki woł./żel dzika róża/puree seler-jabl/kolorowe marchewki/chrzan/kraken
 
48 PLN
  

Pierś z eko kaczki/puree miso morela/pak choi/marchew/chips polenta

57 PLN

 

Dorada pieczona/mule/mieszane kolorowe pomidory/grzanka z żytniego chleba

75 PLN

 

MENU STEKI

  
Stek z polędwicy wołowej (220 g)
   
83 PLN
  
 
Stek New York/rostbef b/k/ Black Angus, sezonowany na mokro min. 21 dni ARGENTYNA/340g
 
120 PLN
  
 
Do każdego steka podajemy sos demi glace/masło chimichuri
  

DODATKI DO STEKÓW:

– ziemniaki z ogniska/150g 6 PLN

– kalafior palony/150 g 7 PLN

– frytki stekowe/150 g 9 PLN

– podgrzybki na maśle/100g 14 PLN

-fasolka szparagowa/100g 9 PLN

– sałatka Cesar z parmezanem / pom. koktajlowe 15 PLN

DESERY

Mus z białej czekolady/galaretka owoce leśne/galaretka marakuja/ciasteczko

20 PLN

Tarta czekoladowa/krem karmelowy/ krem z orzechów pekan/figi

23 PLN

Restauracja zastrzega sobie prawo do zmiany niektórych składników w związku z ich dostępnością.
Jeżeli mają Państwo jakiekolwiek alergie pokarmowe lub specjalne wymagania dietetyczne, prosimy poinformować obsługę przed złożeniem zamówienia.
Wszystkie ceny zawierają podatek VAT.
Z uwagi na wykorzystanie świeżych produktów oraz techniki kulinarne, czas oczekiwania na wybrane potrawy może być dłuższy niż 30 minut.

Godziny otwarcia

Wtorek – piątek
16:00 – 22:00

( ostatnie zamówienie można złożyć do godz. 21.30 )

 

Sobota
14:00 – 22:00

( ostatnie zamówienie można złożyć do godz. 21.30 )

Niedziela

14:00 – 20:00

( ostatnie zamówienie można złożyć do godz. 19.30 )

Kontakt z nami

 

Telefon:

Email:

info@aksameet.pl

Adres

ul. Krakowska 180

Dawna Pralnia Loft Design

52-015 Wrocław

 

 

Kameralne miejsce spotkań

AksaMeet może stać się też kameralnym „ VIP –room’em” (mieszczącym do trzydziestu osób) z pięknie wyściełanymi krzesłami, ręcznie robionymi lampami oraz otwartą kuchnią dającymi poczucie luksusu podczas wyjątkowych eventów.

Idealne na małe wesela, rodzinne uroczystości czy imprezy firmowe, które pozostaną niezapomniane ze względu na specjalnie zaprojektowane przez Chefa menu (z uwzględnieniem wszelkich preferencji i wymagań dietetycznych), wine and spirits pairing oraz wyjątkową obsługę.
Nasz Manager chętnie skontaktuje się z Państwem przed eventem, aby omówić wszelkie szczegóły na dany dzień.

 

Rezerwacja

 

W przypadku rezerwacji na wyłączność lub jakichkolwiek pytań prosimy o kontakt telefoniczny.