Menu

 
Gotowanie dla naszych gości zaczynamy od wczesnych godzin przedpołudniowych.
 
W naszym menu goszczą przystawki, dania główne, pyszne zupy i oczywiście desery.
 
 
 

PRZYSTAWKI

    

Gzik / pieczony ziemniak / kiszony czosnek niedźwiedzi / wędzona śmietana

23 PLN

 

Szparagi / jajko poche / szparagowy sos holenderski / ziemniaki z ogniska

25 PLN

Sałatka z kozim serem / rabarbar / orzech laskowy / truskawka / chips z buraka

28 PLN

Tatar z polędwicy wołowej / trufla / majonez truflowy / żółtko

36 PLN

Długo dojrzewające wędliny Aksameet / chutney gruszka / chleb żytni

120g/180g

29/39 PLN

Sery rzemieślnicze / chutney gruszka / chleb żytni

120g/180g

39/49 PLN

ZUPY

 

Bulion z perliczki / szafranowe pierożki z perliczką / marchew / lubczyk

            26 PLN            

 
Krem z groszku i bobu / twaróg wędzony / żytnie grzanki / mięta
 
19 PLN

DANIA GŁÓWNE

 
Zielone tagliatelle (wyrób własny) / pesto verde z orzechem wł./ parmezan
   
37 PLN
  
 
Żebra w glazurze śliwkowej / purre czosnek / gruszka / popcorn z gryki / świeży chrzan
   
41 PLN
  
 
Pierś z eko kaczki / purre palony seler – jabłko / chips z chleba / rabarbar
 
55 PLN
  

Okoń morski / zielona polenta / groszek / rzodkiewka confitowana / maślanka / oliwa

65 PLN

 

Ośmiornica / ziemniaki gratin / sos cobe / mule w chimichurri / fenkuł

89 PLN

 

MENU STEKI

  
Stek z polędwicy wołowej (220 g)
   
72 PLN
  
 
Stek z antrykotu Angus, sezonowany na mokro 
(350 g)
79 PLN
  

DODATKI DO STEKÓW:

– ziemniaki z ogniska / 150g 6 PLN

– ziemniaki gratin / 150 g 10 PLN

– frytki stekowe / 150 g 9 PLN

-pomidor/ser pleśniowy/anchois/pieprz zielony  9 PLN

-kalafior palony / 150 g 7 PLN

– sałatka Cesar z parmezanem / pom. koktajlowe 15 PLN

– szparagi z panko / 100 g 6 PLN

DESERY

Czekoladowy fondant / truskawka / sorbet truskawkowy

20 PLN

Panna cotta z matchą / lemon curd / beza włoska

20 PLN

Restauracja zastrzega sobie prawo do zmiany niektórych składników w związku z ich dostępnością.
Jeżeli mają Państwo jakiekolwiek alergie pokarmowe lub specjalne wymagania dietetyczne, prosimy poinformować obsługę przed złożeniem zamówienia.
Wszystkie ceny zawierają podatek VAT.
Z uwagi na wykorzystanie świeżych produktów oraz techniki kulinarne, czas oczekiwania na wybrane potrawy może być dłuższy niż 30 minut.

Godziny otwarcia

Wtorek – piątek
16:00 – 22:00

( ostatnie zamówienie można złożyć do godz. 21.30 )

 

Sobota
14:00 – 22:00

( ostatnie zamówienie można złożyć do godz. 21.30 )

Niedziela

14:00 – 20:00

( ostatnie zamówienie można złożyć do godz. 19.30 )

Kontakt z nami

 

Telefon:

Email:

info@aksameet.pl

Adres

ul. Krakowska 180

Dawna Pralnia Loft Design

52-015 Wrocław

 

 

Kameralne miejsce spotkań

AksaMeet może stać się też kameralnym „ VIP –room’em” (mieszczącym do trzydziestu osób) z pięknie wyściełanymi krzesłami, ręcznie robionymi lampami oraz otwartą kuchnią dającymi poczucie luksusu podczas wyjątkowych eventów.

Idealne na małe wesela, rodzinne uroczystości czy imprezy firmowe, które pozostaną niezapomniane ze względu na specjalnie zaprojektowane przez Chefa menu (z uwzględnieniem wszelkich preferencji i wymagań dietetycznych), wine and spirits pairing oraz wyjątkową obsługę.
Nasz Manager chętnie skontaktuje się z Państwem przed eventem, aby omówić wszelkie szczegóły na dany dzień.

 

Rezerwacja

 

W przypadku rezerwacji na wyłączność lub jakichkolwiek pytań prosimy o kontakt telefoniczny.

 

Kontynuując korzystanie ze strony, zgadzasz się na użycie plików cookie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close